A fenntartható energiamegoldások iránti növekvő érdeklődés, a napenergia növekvő fontossága és a rendszerek telepítése egyre népszerűbb Magyarországon. Sokan egyre jobban felismerik a napenergia hasznosításának előnyeit, ideértve a hosszútávú energiamegtakarítást és a környezet védelmét, de csak tapasztalt és megbízható telepítő céget érdemes felkérni a munkálatokra. Cikkünkben összegyűjtöttük Magyarország legnépszerűbb napelem rendszer telepítő cégeit.

Az ST Napelem egy elismert telepítő cég, amely széles körben kínálja szolgáltatásait. A személyre szabott szolgáltatásaik közé tartozik a napelem rendszerek tervezése, a telepítés és a karbantartás is. A csapat elismert és képzett szakemberekből áll, akik az ügyfeleiknek segítséget nyújtanak a pályázatokhoz, valamint a finanszírozáshoz való hozzáféréshez is. A cég egyedülállóan, Sharp napelemekkel telepíti rendszereit, amely már 60 éves múltra tekint vissza. A rendszerekre 15 év termékgaranciát és 25 éves lineáris teljesítménygaranciát nyújtanak. Az ST Solar napelem rendszer telepítő cég ennek is köszönheti a népszerűségét.

Az EcoEnergy Kft. a legmodernebb technológiákat alkalmazza a rendszerek tervezése során. Napelemrendszerek kivitelezésével, szállításával, telepítésével foglalkozik. Napelemeket terveznek családi házakra, ezen felül foglalkoznak szigetüzemű rendszerekkel és ipari rendszerekkel is.

A Wagner Solar 2002 óta szolgálja ki ügyfeleit. Eddig már több mint 5000 napelemes rendszert telepítettek és kulcsrakész megoldásokat kínálnak a tervezéstől a kivitelezésig. A színes termékpaletta és a komplex energetikai megoldások, valamint az alkalmazott csúcstechnológia hosszú távú garanciavállalással érhető el náluk.

A SolarSide Kft. teljes körű ügyintézést vállal és törekednek arra, hogy vevőik igényeit maximálisan kielégítsék. A megrendelők igényeit előzetesen felmérik és egy helyszíni kiszállás keretében pontosítják a teljes körű kivitelezés lehetőségét. Cégek, valamint magánszemélyek részére is segítséget nyújtanak a pályáztatások során.

A Tiszta Energiák Kft. több mint 13 év alatt közel 5000 telepítést hajtott végre. Szolgáltatási palettájukban megtalálhatók a háztartási pár darabból álló napelem rendszerek és a több ezer darabos naperőművek is.

Nézzük meg, hogy általánosságban miben tudnak segítséget nyújtani a napelemek telepítésével foglalkozó vállalkozások

A napelemek beszerzése és telepítése egy alapvető szolgáltatás, amely gyakorlatilag minden vállalkozás szolgáltatáspalettájában megtalálható. Ügyfeleiknek, igényeik alapján segítenek kiválasztani a megfelelő rendszert. Ennek érdekében a helyszínen személyesen végzik el a felmérést, majd a telepítés után is folyamatosan biztosítják a rendszer hatékonyságát. Ha bizonytalanok az ügyfelek a napelemmel kapcsolatban, akkor teljes körű energiatanácsadás mellett szakértők segítenek az ügyfeleknek a legoptimálisabb energiafelhasználás megvalósításában. Mivel sok esetben a vásárlók nem rendelkeznek kellő fedezettel, így különféle finanszírozási lehetőségeket is felkínálnak és ezeknek a hitelprogramoknak, támogatásoknak, pályázatoknak a teljes körű lebonyolítását is vállalják.

A napelemes rendszerek megfelelő tervezése, az engedélyek beszerzése, maga a telepítés csak szakértő segítséggel valósítható meg.