A pólófonal egy kiváló példa arra, hogy olykor melléktermékből (ez esetben textilipari melléktermékből) is kiváló alapanyagot lehet előállítani egy kis odafigyeléssel és szakértelemmel.

A pólófonal jellemzői

A pólófonal enyhén rugalmas, magas pamut tartalmú fonal. Általában tartalmaz 10 százalék elasztánt. Ennek köszönheti a rugalmasságát. A horgolt szemek a horgolástechnika után összehúzódnak, ezért egy tömör, szoros, merev anyagot kapunk. Rengeteg színben kapható. Számtalan mintás pólófonalat is vásárolhatunk, melyből gyönyörű, egyedi alkotásokat is horgolhatunk, lenyűgözve környezetünket. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően egyszerűen tisztítható, mosógépben mosható fonal.

Fontos azonban észben tartani, hogy nagyobb méretű, pólófonalból készült szőnyegeket nem ajánlatos háztartási mosógépben tisztítani, mert pamut tartalmának köszönhetően sok vizet magába szív és félő, hogy a centrifuga program nem fut le. Javasoljuk valamelyik közelben elérhető mosoda ipari mosógépeinek használatát.

A pólófonal felhasználása

Számtalan módon felhasználhatjuk a pólófonalat, ezekből most csak a legfontosabbakat emeljük ki. Kiváló alapanyagot képez az alábbiakhoz:

  • horgolt táska,
  • horgolt tároló,
  • virágtartó,
  • neszeszer,
  • dekorációs elemek, például koszorú
  • rongyszőnyeg.

A pólófonal napjainkban

Napjainkban már nem csak textilipari melléktermékből állítják elő a pólófonalat. Elérhető kifejezetten erre a célra előállított anyagból szabott, könnyített pólófonal is a piacon, melyet az eredetivel megegyező eljárással készítenek, ám minőségében egy szinttel feljebb helyezkedik elődjénél.

Minőségi, egy színű és mintás pólófonalakat elérhet például itt: Magic Yarn Fonal Webáruház