Az elmúlt években az elektromos járművek kétségtelenül kardinális paradigmaváltást hoztak a tömegközlekedés terén, jelentős előnyöket kínálva a hagyományos, belső égésű motoros társaikhoz képest. Ezek a modern járgányok nemcsak csendesebbek és hatékonyabbak, de a környezetvédelmi szempontból is kiemelkedően pozitív tulajdonságokkal bírnak.

Nincs több légszennyezés!

A legnagyobb és legközvetlenebb előny, amit az elektromos motor kínál, a károsanyag-kibocsátás drasztikus csökkenése. Míg a benzines és dízel motorok égési folyamata során szén-dioxidot juttatnak a légkörbe, addig az elektromos járművek üzemeltetésekor ez a tendencia gyakorlatilag nullára csökken.

Zöld energiával a fenntartható jövő felé

Ezek a járművek tiszta energiából is képesek működni. Amennyiben a szükséges elektromosságot megújuló energiaforrásokból – mint például szél-, nap- vagy vízenergia – nyerik, az e motorok teljes életciklusuk alatt jelentősen csökkenthetik az ökológiai lábnyomot.

Az népszerűségük terjedésével párhuzamosan a megújuló energiaforrásokból származó áram termelése is növekszik, így ezen járművek hosszútávú környezeti hatása egyre kedvezőbbé válik. Ez egy újabb nyomós ok az elektromos motor vásárlás mellett!

Csöndes működés, halkabb városok

Az elektromos motorok egyik gyakran alábecsült előnye a zajszennyezés jelentős mérséklése. A városi életminőség javul, hiszen ezek a modellek szinte hangtalanul suhannak az utcákon, csökkentve a közlekedés okozta zajterhelést. A zajcsökkentés hozzájárul a stressz szintjének csökkentéséhez, valamint a városi élőhelyek állatvilágának zavartalanabb életéhez is.

Az elektromos motor a pénztárcánknak is jót tesz

Az elektromos járművek nemcsak környezeti, hanem gazdasági előnyökkel is kecsegtetnek. A kevesebb mozgó alkatrész és az olajcsere hiánya jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket. Továbbá, az elektromos energia, különösen, ha megújuló forrásból származik, hosszú távon olcsóbb a fosszilis üzemanyagokhoz képest. Végül pedig fontosnak tartjuk megemlíteni azt is, miszerint ugyanazon teljesítménnyel rendelkező e robogónak és benzines társának a fenntarthatósága egy lapon sem említhető: előbbi üzemeltetése ugyanis tizedannyiba kerül, mint az utóbbié.