Azok, akik kellőképpen járatosak az edzés világában vagy érdeklődnek a téma iránt, nagy valószínűséggel már hallottak a súlymellényről. Gyakorlatilag egy olyan mellényről van szó, melynek belseje és zsebei úgy vannak feltöltve, hogy hordása extra súlyt jelentsen. A leggyakoribbak a 10-15 és 20 kilogrammos modellek, ugyanakkor vannak kisebb súllyal rendelkező típusok is, melyek főként a hölgyek számára lettek kifejlesztve. Ha szeretnél hatékonyabban edzeni, akkor kiváló opció lehet egy súlymellény beszerzése.

Miért hasznos a súlymellény?

Ha monotonnak érzed az edzésed és szeretnéd növelni az ellenállást vagy az edzések intenzitását, akkor érdemes lehet beszerezni egy súlymellényt. Természetesen olyat, amely megfelel a fizikai állapotodnak. Az edzésmellény beszerzésével sokkal intenzívebbek, változatosabbak lehetnek az edzéseid.

Nem kell cipelned, emelgetned a súlyzókat és a tárcsákat, hiszen magadon viseled őket. Ezáltal pedig a teljes test dolgozik. A súlymellény esetében az általános szabály az, hogy a saját testsúlyod négy-tíz százalékát nem haladhatja meg. Ettől el lehet térni, de ez a saját felelősséged.

A súlymellény lényege, hogy extra súlyt tudunk cipelni, ami egyben azt is jelenti, hogy kihívás elé állítjuk testünket. Mivel növekszik az edzés intenzitása, több kalóriát égethetünk el, ami elősegíti, hogy mielőbb elérjük a kitűzött fogyási célt.

Viszont sokan tartanak tőle, hogy a fogyás során izmot is veszítenek. Ennek megakadályozására a legjobb módszer az erősítő edzés. Márpedig a súlymellény segítségével kiválóan megvalósítható az izommunka és ezáltal az izmok erősödése.

Az erősítő edzést végzők mellett az állóképességi sportolók számára is hasznos lehet ennek a sporteszköznek az alkalmazása. Ahogy már fentebb is hangsúlyoztuk fontos a súlymellény helyes megválasztása, illetve a fokozatosság, hogy az edzés vége ne sérülés, hanem a teljesítmény növekedés legyen.

Végül, de nem utolsó sorban az egyensúly érzék is fejleszthető a súlymellény viselése által. Ha nagyobb súlyt cipelve is stabilan tudsz állni és közlekedni, akkor a súly nélkül ez még egyszerűbb lesz. Abban az esetben, ha szeretnél súlymellényt vásárolni, akkor érdemes ellátogatnod a gymstore.hu webáruházba, ahol a minőségi, széleskörű kínálatban biztosan megtalálod, amit keresel.