A fűnyírás régen komoly fizikai aktivitást jelentett, hiszen sarlókkal és kaszákkal végezték. Idővel azonban fejlődött a technológia és ennek köszönhetően jóval kényelmesebbé és egyszerűbbé vált a fűnyírás. Mióta a fűnyíró traktorok elterjedtek és egyre többen döntenek úgy, hogy a fűnyírás ezen módját választják azóta sokan a fűnyírásra is kényelmes tevékenységként tekintenek, amely elősegíti a lazsáló, aktivitástól mentes életet. Ez azonban nem így van.

Egyszerűbb élet, több szabadidő

A fűnyíró traktorral rendkívül egyszerűen le lehet vágni a füvet. Gyakorlatilag komolyabb erőfeszítésre nincs is szükség, csak be kell ülni az ülésbe, beindítani a gépet és arra kormányozni, ahol szeretnénk megszabadulni a magas fűtől. Az agroflex.hu webáruházban nem csak bővebben olvashatsz a témában, hanem a kínálatot is megtekintheted! A fűnyíró traktor előnye, hogy nagyon rövid idő alatt el lehet végezni a munkát, ráadásul komolyabb fizikai aktivitás nélkül. Viszont az így megtakarított időben bőven van idő a sportra vagy akár a frissen lenyírt gyepen focizhatunk a gyerekekkel. Emiatt egy John Deere fűnyíró traktor beszerzése mindenképp jó ötlet!

A fűkaszával tény, hogy nagyobb fizikai aktivitásra tehetünk szert, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ebben az esetben egyoldalú terhelésről van szó, tehát a test egyik fele van kitéve a terhelésnek. Ez akár olyan problémákhoz is vezethet, mint az izomhúzódás vagy becsípődés. Erre főként akkor van nagy esély, ha nagy területen kell dolgoznunk a fűkaszával.

A klasszikus elektromos fűnyírókkal gyakran fárasztó, unalmas a munka. Biztosan állíthatjuk, hogy a fűnyíró traktorral a fűnyírás minden csak nem unalmas. A fennmaradó időt pedig rengeteg hasznos tevékenységgel tudjuk kitölteni.

Házi és kerti munka, mint fizikai aktivitás?

A legtöbb házi vagy kerti munkával pont az a probléma, mint a fűkaszával való tevékenykedés esetében. A testet egyoldalú terhelés éri és a munka során gyakran nem megfelelően mozdulunk. Például, ha valamit az alsó szekrényből szeretnénk elvenni, akkor nem szabályos guggolást hajtunk végre, hanem ahogy épp sikerül lehajolunk vagy guggolunk és már megyünk is tovább. Ráadásul nem mindennap végzünk komoly házimunkát vagy kerti munkát. Érdemes inkább gyorsan letudni a kerti munkát, hogy minél több idő legyen a valódi sporttevékenységekre. Ráadásul az olyan fizikai aktivitás, mint a kertben való foci vagy tollaslabda, nem csak alaposan átmozgat, de még jól is szórakozunk közben.