Az életfa egy ősi, misztikus motívum, mely rendkívül közkedvelt. Az életfa mintázat számos képen, ékszeren, táskán és egyéb felületeken megjelenik. Sokan azért vásárolnak életfával ellátott tárgyakat, mert egész egyszerűen szépnek látják, míg mások spirituális jelentést tulajdonítanak neki. Bármelyik tábort erősíted, érdemes tudnod, hogy az életfa jóval több, mint egy nagy fa, amely jól néz ki.

Életfa, mint egyetemes szimbólum

Nehezen lehet az életfát egyetlen néphez vagy kultúrához kötni, ugyanis a világ minden táján évszázadok, sőt évezredek óta használják. Nem csupán kultúrákban, hanem vallásos körökben is megjelenik. Sok nép szent szimbólumnak tekinti az életfát. A különféle kultúrákban szinte ugyanazt jelenti, legfeljebb minimális a különbség.

Az életfát sokan a kelta kultúrából eredeztetik, azonban a történészek szerint már az ókori egyiptomiak is ismerték. Talán azért kapcsolják sokan az életfát a kelta kultúrához, mert a fa a gyökerekkel és az ágakkal együtt egy hatalmas kört formál. A kelta druidák úgy vélekedtek, hogy az életfa különleges erővel rendelkezik, ugyanis a Föld minden életét ellátja, gondoskodik róluk. Sőt, egyenesen úgy vélték, hogy a fa egy ember őse volt. Mivel ennyire tisztelték az életfát, a saját törzsfa elpusztítása vagy levágása az egyik legsúlyosabb bűncselekménynek számított.

Mi a pontos jelentése?

Az életfát rendszerint szerteszét elágazó gyökérzettel és hatalmas lombkoronával ábrázolják. Nem hiába, ugyanis ezzel a kapcsolatokat, a mindent átszövést szimbolizálja. Az életfa összeköti a földet és az eget. Az ősöket és a leszármazottakat. A születést és a halált. 

Bárhogy vélekedsz az életfáról, akár különleges erőt tulajdonítasz neki, akár csak szépnek találod, otthonodat is kiválóan ki tudja egészíteni dekoráció gyanánt. Az életfa falikép az ewood.hu weboldal kínálatában lézervágott technológiával készül egyedi méretben, de legfeljebb kilencven centiméteres átmérőig. Bármely üres falfelületet kiválóan feldobhatsz az ébenfa páccal ellátott képpel. Ha szereted a növényeket és a természetes hatást, akkor nem hiányozhat otthonodból. Viszont ha nem magadnak szeretnéd, akkor akár ajándékba is adhatod, biztosan nagy sikere lesz a meglepetésnek.