A háztartási légkondicionálók felhasználói kézikönyvében említett klíma tisztítás és szerviz időközök inkább ajánlási jellegűek, mivel minden egyes esetben eltérőek lehetnek és függnek a készülék működésének intenzitásától és a helyiség porosságának mértékétől.

Az általános ajánlások szerint klíma telepítés után a klíma tisztítást évente kétszer, tavasszal és ősszel, kell elvégezni, de ha a felhasználó egy szezonban csak néhány órára kapcsolja be a készüléket, akkor nincs szükség az ilyen gyakoriságú tisztításra. Ez fordítva is igaz. Ha a légkondicionáló berendezés intenzív használatnak van alávetve egy olyan helyiségben, ahol sok ember tartózkodik, a rendszeres és minőségi klíma tisztítást legalább félévente vagy akár negyedévente egyszer kell elvégezni.

A statisztikák szerint a felhasználók szervizközpontokhoz intézett kérelmeinek nagy száma nyárra esik, amikor a klímaberendezések intenzív használata figyelhető meg, ezért lehetséges, hogy a mester látogatására nem egy hetet kell várni. Az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében ajánlott a klíma tisztítását kora tavasszal vagy ősszel elvégezni. Nem jelentenek kivételt ez alól a jól ismert Daikin klíma modellek sem. A márka régóta a megbízhatóság és a minőség szinonimája. A vállalat a szűk gyártási összpontosításának köszönhetően szilárdan megvetette a lábát a légkondicionálás területén.

De mi volt a siker kulcsa, ami lehetővé tette a Daikin klíma számára, hogy ne csak a világ légkondi gyártásának élére kerüljön, hanem évtizedeken keresztül sikeresen meg is tartsa vezető pozícióját? A válasz egyszerű. A megfelelő hozzáállás, amelynek célja a légkondicionálás fejlesztése a termék minőségének és funkcionalitásának javításával.

Daikin klíma, amit minden nap használunk

A vállalat mérnökei minden évben olyan továbbfejlesztett megoldásokat, technológiákat és rendszereket kínálnak, amelyek nemcsak lépést tartanak a korral, hanem magasra teszik a lécet mindazok számára, akik ebben az iparágban versenyezni kívánnak. Nem kevésbé fontos az a tény sem, hogy a drágább modellekben bevezetett újítások végül a gyártó minden későbbi termékcsaládjában adottak lesznek. Így például a kültéri egység inverteres vezérlése bármelyik modellben megtalálható, ami önmagában 30-50%-kal gazdaságosabbá teszi a Daikin klíma használatát az olcsóbb árkategóriájú készülékekkel összehasonlítva.