A műfű telepítés révén létrehozott pályák használatának előnyei ma már nyilvánvalóak, ezért egyre szélesebb körben terjednek el. Különösen a sportban van rájuk nagy kereslet, mert a futballpályák műfüvesítése már többszörösen bizonyította a praktikusságát és tartósságát. Ahhoz azonban, hogy a szintetikus gyep valóban megfeleljen az állításoknak, a műfű telepítést helyesen és szakszerűen kell elvégezni.

Ez a feladat első pillantásra nem tűnik nehéznek, mivel a műfű tekercsekben kapható, amelyeket egyszerűen csak szét kell bontani és elegyengetni az adott helyszínen. Ebben a folyamatban azonban van néhány nagyon fontos árnyalat, amit csak a szakemberek értenek. Ha ugyanis nem vagyunk óvatosak, a pázsit károsodhat.

Kültéri és beltéri felületekre is egyaránt ideális

A műgyepet a személyes preferenciáktól és az általános kialakítástól függően kültéren és beltéren egyaránt el lehet helyezni. A műfű telepítés bármilyen, akár durva felületen is elvégezhető, amennyiben a terület kialakítása ezt lehetővé teszi. Amennyiben sportpálya létrehozása a cél, a legfontosabb dolog, amire figyelni kell, az egy kiváló minőségű és tartós vízelvezető rendszer megléte.

Egy terület eredeti kialakítása

Bizonyára Ön is észrevette már, hogy számos nyári helyszín és szabadtéri kávézó műfüvet használ padlóburkolatként, hogy hangulatos és vonzó megjelenést biztosítson a sok zölddel. A kiállítási központok, teraszok és erkélyek egy másik alkalmazási területet jelentenek. A zoldkoronagarden.hu műfüvei eredetiséget kölcsönözhetnek a medencének is, mert mintegy varázsütésszerűen egy kis tóvá alakíthatják azt.

A szintetikus pázsitot ma már különböző gyártók változatos típusokban kínálják, de mindegyik lehetőségnek könnyű a telepítése és a gondozása. Különböző magasságú és sűrűségű műfüvek vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy az alkalmazástól függően a legmegfelelőbb opciót válasszuk. Érdemes megjegyezni, hogy a dekoratív változatokon kívül a zoldkoronagarden.hu weboldalon futball, tenisz, röplabda vagy többcélú sportpálya számára is elérhető mesterséges pázsitok vannak.