A www.m3asautomentes.hu az M3 autópályán és annak egész szakaszán rendelkezésre álló dolgozói már rengetegszer megtapasztalták, hogy az út kiszámíthatatlan hely, ahol mindenféle balesetre fel kell készülni. Egy baleset következtében pedig általában bizonyos speciális berendezések segítségével kell evakuálni a járművet. Ha a kocsi lerobban, egyes esetekben a tulajdonos dönthet úgy, hogy nem hív szakszerű segítséget, hanem a kötéllel történő vontatás módszerét választja. De számos tényező akadályozhatja a járműtulajdonost ebben, ezért neki pontosan tudnia kell, hogy mikor van szükség az autómentő  szolgáltatásra és mikor vontathatja kötéllel az autóját

Mikor tilos és nem kívánatos a vontatás?

Ha van egy kötél és egy másik jármű, amelynek a tulajdonosa hajlandó segíteni, akkor a vontatási műveletet el lehet végeztetni. Ez az eljárás a legnagyobb körültekintést és egy egész sor szabály ismeretét igényli. Ezért jobb, ha technikai meghibásodásnál az autómentő M3 mellett döntünk, minthogy még nagyobb bajt okozzunk magunknak vagy másoknak.

Ma már számos autómentés Miskolc szolgáltatás is rendelkezésre áll és az internetnek köszönhetően nem nehéz megtalálni a telefonszámukat. Közöttük szép számmal vannak olyanok, amelyek minőségi szolgáltatásokat és kellemes árakat kínálna. Valójában a speciális felszerelés igénybevételével a biztonságot választjuk. A statisztikák szerint ugyanis köteles vontatás közben több baleset történik az utakon, mint nélküle.

Ráadásul, ha a kötél módszerét helytelenül használjuk, akkor mind a meghibásodott, mind a vontató jármű sérülése valószínűsíthető. És szinte mindig fennáll a sérülés veszélye, ha a járművet rosszul vagy nem megfelelően rögzítik.

Fő a biztonság

Az autómentés viszont teljesen rizikómentes, hiszen a gépkocsi teljes egészében a segítséget nyújtó jármű platójára kerül. A vontató autók is sokféle eszközt használnak, hogy a mentés a lehető legbiztonságosabb legyen és az autót speciális hevederekkel rögzítik, hogy az ne mozogjon. Az ilyen biztonsági óvintézkedés eredményeként a veszélyes következmények szinte nullára csökkennek.