Az, hogy a riasztó rendszer telepítés, mint szolgáltatás, egyre szélesebb körökben hódít idehaza is, sok mindent elmond. Egyrészt érezteti velünk, hogy a közbiztonság egyre romló tendenciája nincs kivétellel semmire és senkire, sajnos a „jó” környékek éppúgy veszélyben vannak, mint a mindezidáig nem biztonságosnak bélyegzett városrészek, lakóövezetek. Másrészt viszont nagyon is tudatos felelősségvállalásról árulkodik a megrendelők részéről.

A riasztó rendszer telepítés és távfelügyeleti szolgáltatások kombinációja a modern vagyonvédelmi rendszerek legfelső „polcán” található.

Közvetlen szemtanúi lehettünk annak, hogy a technológia és a tudomány fejlődésével ezek a rendszerek is egyre hatékonyabbá váltak, aminek következtében már nemcsak tűzoltásra, de megelőzésre is elképesztő hatékonysággal vethetők be.

A riasztó távfelügyelet előnyei

A 24 órás távfelügyelettel ellátott riasztórendszerek hatékonyabbak, mint a helyileg szirénázó rendszerek. Ugyanis távfelügyelet lehetővé teszi, hogy minden riasztórendszer által észlelt jelzés azonnal egy felügyeleti központba kerüljön, ahol szakképzett diszpécser szolgálat végzi az intézkedéseket, és mindenkor a kiértékelt eredmények alapján hozza meg a megfelelő döntéseket.

A riasztó rendszer telepítésének lépései

A riasztó rendszer telepítése során alapvető fontosságú a helyszín alapos felmérése, hogy a biztonságtechnikai eszköz minden részlete pontosan illeszkedjen a tulajdonos igényeihez és az ingatlan adottságaihoz. A projekt releváns része továbbá a pontos és megbízható technológia kiválasztása, amely magában foglalja a mozgásérzékelőket, az ajtó- és ablakérzékelőket, valamint a központi egységet.

Riasztó távfelügyelet: a telepítés technikai aspektusai és működése élesben

A szakemberek a telepítés során a legújabb technikai megoldásokat és eszközöket alkalmazzák, hogy a rendszer optimális hatékonysággal működjön. A rendszer megfelelő hálózati integrációja is releváns, annak érdekében, hogy 0-24-ben zökkenőmentesen kommunikáljon a távfelügyeleti központtal.

A riasztó távfelügyelet szolgáltatások lehetővé teszik, hogy minden riasztás, áramkimaradás, akkumulátor merülés vagy rejtett meghibásodás azonnal eljuthasson a felügyeleti központba: ez a folyamatos monitorozás biztosítja az ingatlanok maximális védelmét.