Bármilyen kültéri rendezvényről is legyen szó, hosszuktól függetlenül, az egyik legfontosabb és legszükségesebb dolog a komfortos, kulturált körülmények megteremtése. Ebben lehetnek segítségünkre a mobil WC-k és a szaniter konténerek, melyek megoldást nyújtanak a megfelelő higiéniai helyzet létrehozásában az ilyen események során. Ebben a cikkben arról írunk, hogy miért jó szaniter konténereket használni a fesztiválokon, milyen előnyei vannak a mobil WC-kel szemben.

Amikor többnapos, akár hetes rendezvényekről van szó, valamint a látogatói létszám is nagyobb, a rendezvények szervezőinek érdemes elgondolkodni azon, hogy inkább WC konténereket béreljenek. Ehhez viszont nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a szaniter konténerek telepítéséhez egyenes talajú helyszín biztosítása szükséges, ahol van víz-, áram- és csatorna csatlakozás. Csatorna csatlakozás hiányában szennyvíztartállyal kiváltható. Ha ezek a kritériumok teljesülnek, akkor nincs nagy akadálya a hagyományos mellékhelyiségekhez leginkább közelítő, legkényelmesebb mobil megoldás kihelyezésének.

Egyetlen dolgot szükséges még megemlíteni velük kapcsolatban, mégpedig azt, hogy a szállításuk egy saját emelőrudas autóval történik. Ez, bár rugalmasságot ad a terepre fuvarozás körülményeiben, a telepítés során figyelembe kell vennünk a kocsi bejutásának feltételeit is (behajtási engedély, útvonalengedély). Ráadásul nem szabad elfeledkeznünk a terepviszonyokról sem, mert egy átázott, sáros talaj nem fogja elbírni a szaniter konténert szállító autót.

A kölcsönözhető szaniter konténerek esetében a cégünknél két típusról beszélhetünk, az egyik egy 14 ajtós koedukált, a másik pedig 20 mosdós, külön női-férfi bejáratokkal rendelkező változat. A 14 ajtós konténer elején található egy kézmosó, ezenkívül minden wc fülkéhez külön bejárat áll rendelkezésre a vendégeknek. A 20 lábas konténer, mint már említettük, külön női és férfi bejárattal rendelkezik, a női részen három wc kabin és kézmosó van, a férfi részben pedig két wc fülke, három piszoár és kézmosó található.

Miért is annyival jobbak az ilyen eseményekre a szaniter konténerek?

Egy fesztivál esetében a minőségi zene és programok biztosítása mellett fontos szerepet játszanak a higiéniai elvárások is, mert egy embernek, főleg a nőknek, elengedhetetlen tényező az, hogy méltó és kényelmes körülmények között tudják elvégezni a dolgunkat.

A mobil WC-k is nagy változást hoztak, de a nagyobb rendezvények életében a szaniter konténerek használata számít még nagyobb előnynek és bevett szokásnak. A nagylétszámú események esetében azért érdemes konténereket használni, mert sokkal könnyebb a tisztításuk, a kialakításuk miatt sokkal kényelmesebb a méretük, valamint zavartalan hozzáférést adnak a kézmosókhoz. Ezek pedig komfortérzetet biztosítanak az embereknek.

Ilyen mobil konténer bérlésekor fontos szempont, hogy milyen időtávra történik a bérlés, mert ennek megfelelően kell a takarítás és a karbantartás időpontjait meghatározni. A mobil WC-kel szemben azért is előnyt élveznek a szaniter konténerek, mert karbantartás nélkül is hosszabb ideig kibírják annak köszönhetően, hogy ezek csatornázással és vezetékes vízzel ellátott eszközök. Ami még fontos, hogy a telepítés után, az alap készleten túl, itt a megrendelő állja a szappan és a wc papír készlet feltöltését.