A gyerekek is bátran végezhetik ezt a sporttevékenységet, hiszen a család minden tagja könnyedén bevonható. A kicsik élvezik a szabadban eltöltött időt, miközben fejlesztik az egyensúlyukat és a koordinációs képességüket. A biztonságuk azonban elsődleges fontosságú. Cikkünk mintegy útmutatóként szolgálhat a szülők számára, amit a biztonsági felszerelésekről tudni érdemes.

Mentőmellény

Ez a legfontosabb felszerelés, amelyet mindenképpen meg kell vásárolni a gyerek SUP mellett. Válasszunk minőségi mentőmellényt, amelyet kifejezetten a gyermekek számára terveztek. Ez fogja biztosítani a megfelelő felhajtóerőt annak érdekében, hogy a kicsi ne süllyedjen el. A mellény akkor jó, ha nem túl szoros és lehetővé teszi a könnyed mozgást. Győződjünk meg arról, hogy mindig viselje a mentőmellényt, amikor vízre száll.

Síp

Ez egy igen hatékony eszköz arra, hogy a gyerekek figyelmeztető jelet adjanak le másoknak. A sípot egyszerűen csatlakoztassuk a mentőmellényhez és tanítsuk meg nekik, hogy milyen esetekben és mire tudják használni. Ez egy igen értékes kommunikációs eszköz, különösen olyan helyzetekben amikor a gyerek elszakad a szüleitől vagy a csoporttól.

Póráz

A póráz elengedhetetlen a SUP biztonságos használatához, hiszen segít a gyermek és a deszka összekapcsolásában. Esés esetén a póráz megakadályozza, hogy a deszka elsodródjon, így ezt használjuk a felfújható SUP esetében is. Válasszunk a gyermek magasságának megfelelő pórázt, és gondoskodjunk arról is, hogy az biztonságosan rögzüljön mind a gyermek bokájához vagy vádlijához, mind pedig a deszkához.

Napvédelem

A gyermekek védelme a nap káros sugaraitól kulcsfontosságú a sport tevékenységek során. Viseljen a gyerek széles karimájú kalapot és kenjük be magas UV-védelemmel ellátott naptejjel. Ha abbahagyja az edzést, akkor újra kenjük be naptejjel. Ismételjük ezt meg annyiszor, ahányszor úgy érezzük, hogy szükséges.

Sisak

A dinamikusabb környezetben, mint például a folyókon vagy a hullámok között a gyermekek számára biztosítsunk védő sisakot. Egy jól illeszkedő sisak megvédheti a gyermek fejét az esés vagy a deszkával való ütközés során. Győződjünk meg róla, hogy a sisakot kifejezetten vízi tevékenységekhez tervezték, és megfelel a különleges biztonsági előírásoknak is.

Védőruházat

A védőruházat minimálisra csökkenti a sérülések kockázatát. Ezek az ruhák egyszerre nyújtanak védelmet a nap ellen és képeznek egy szigetelőréteget is, ha az időjárási körülmények ezt indokolják. Csak olyan ruhát válasszunk, ami gyorsan száradó anyagból készült és megfelelő mozgásteret nyújt a kicsinek.