A gyöngyök hosszú évszázadok óta az életünk részei és minden bizonnyal nem lesz ez másként a jövőben sem. Azonban ennek ellenére sokan nem tudják, hogy mennyi különlegesség rejlik e szépségek mögött, amelyekért már annak idején az uralkodók is rajongtak, így hamar királyi ékszerek ékévé és ezzel együtt nagyon értékessé váltak. Éppen ezért ebben a bejegyzésben most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a gyöngyökkel kapcsolatban.

  1. Soha nem mennek ki a divatból

Kevés olyan dolog van, amely egyszerűen soha nem megy ki a divatból, függetlenül attól, hogy éppen a trapéz nadrág, a laza ingek, a rövid topok vagy éppen a holdjáró cipők hódítanak. Ráadásul olyan sokféle létezik belőlük, hogy mindenki megtalálhatja közöttük az ízlésének leginkább megfelelőt. Vagyis nem meglepő, hogy körülbelül 5500 évvel ezelőtt is viselték ezeket a szépségeke, sőt, az ókori Görögországban a szerelem szimbólumaként tekintettek rá. Éppen ebből kifolyólag az sem meglepő, hogy igen sok a hamisítvány a piacon.

  1. Számos különböző anyagból készülhetnek

Az igazgyöngyök mellett számos más típusú szépség is létezik, amelyeket gyakorlatilag felsorolni is nehéz, hiszen más a tenyésztett sós- és édesvízi gyöngyök terén már alapból hatalmas a kínálat, mindez viszont csak a jéghegy csúcsa. A Pandora gyöngyök például üvegből készülnek, de léteznek olyanok is, amelyeken kagylóhéjból és ásványi anyagokból készült bevonatot helyeznek el. Az elegáns és törékeny porcelán gyöngyök mellett nem mehetünk el szó nélkül a kásagyöngyök mellett sem, amelyek gyártása során három vegyületet kevernek össze a gyöngy színét adó színezékkel. Végül, de nem utolsósorban a műanyag gyöngyöket is meg kell említeni, hiszen ezek között is elképesztően gazdag a kínálat.

  1. Az ásványokból készült gyöngyök testi és lelki hatással is bírnak

A fenti pont kapcsán természetesen szót kell ejteni az ásvány gyöngyökről is, ám ezek nem csupán s szépségük miatt annyira különlegesek. Ugyanis nagyon sokan gyógyító, pozitív, segítő hatást tulajdonítanak a különböző ásványokból készült gyöngyöknek. Vagyis jó megoldás lehet bizonyos típus ha valaki stresszes időszakát éli, álmatlanságtól szenved, valamilyen betegség gyötri, megőrizné az egészségét vagy éppen megszabadulna valamilyen lelki gondtól. Jó tudni emellett azt is, hogy a különböző ásványok egymás hatását is erősíthetik. Pontosan ebből kifolyólag egészen egyedi, személyre szabott karkötőt is összeállíthatunk általuk.

  1. Szín, méret és alak terén elképesztően nagy a kínálat

Az anyagok mellett a szín, a méret és az alak kapcsán is igen komoly választék létezik, így a nagy méretű ovális kék szépség mellé bátran választhatsz akár apró, kerek gyöngyöket akár a szivárvány minden színében.

  1. Csodálatos saját készítésű ékszerek készülhetnek belőlük

A széles választék persze teret enged annak is, hogy egyedi, megismételhetetlen, kézzel készült ékszereket készíts magadnak vagy a szeretteid számára. Ez lehet egy csodás karkötő, egy szép nyaklánc, egy pár mesebeli fülbevaló vagy akár egy egyedi gyűrű. Ráadásul hatalmas segítséget nyújtanak e téren a különböző alapok, összekötők és charmok is, amelyek által még egyedibbé és személyre szabottabbá varázsolhatod az egyes darabokat. Az első néhány próbálkozás után már rutinból mennek majd a mozdulatok, így később már csak a fantáziád szárnyalására kell koncentrálnod alkotás közben.