A matrac kiválasztását nem szabad elsietni. Mindenképp alaposan át kell gondolni, hiszen a nem megfelelő fekvőalkalmatosságon az alvás egyáltalán nem kellemes, nem lehet rajta rendesen pihenni, ami a mindennapokra is kihatással lesz. Érdemes átgondolni, hogy milyen típusú matrac lenne ideális, ami elősegíti a pihentető alvást. Ha tudjuk mit keresünk, akkor akár online is megvásárolhatjuk a matracot. Arra természetesen ügyelni kell, hogy a terméket megbízható webáruházból szerezzük be.

Táskarugós matrac

A táskarugós matrac esetében az elnevezés igencsak árulkodó, ugyanis pamut szövettasakba varrják az egyedi rugókat, így a matrac tartóssá és komfortossá válik. Az egymástól függetlenül működő táskarugóknak hála a matrac igazán rugalmas és kellemes rajta a pihenés. A beépített rugók száma természetesen befolyásolja a matrac stabilitását és kényelmét. A táskarugós matracra a pontrugalmasság jellemző, szemben a felületrugalmassággal, mely a legtöbb matrac esetében tapasztalható. A pontrugalmasság lényege, hogy a matrac csak ott süpped be, ahol nyomás éri, tehát nem a teljes felületen. Ennek köszönhetően sokkal kényelmesebb pihenés valósulhat meg.

Latex matrac

A latex matrac egyre nagyobb népszerűségnek örvend, melynek oka, hogy számos előnnyel rendelkezik. Például rendkívül komfortos, ugyanis a latex kiválóan képes alkalmazkodni a gerincoszlop természetes hajlataihoz. Emellett kiválóan szellőzik, ugyanis belsejében milliónyi légbuborék található, így a nyitott cellaszerkezetet könnyedén átjárja a levegő. Az előbb említett pontrugalmasság a latex matracokra is jellemző.

Hideghab matrac

A hideghab matrac mikrocellás kialakítással rendelkezik, aminek köszönhetően könnyedén képes felvenni az emberi test alakját, vonalát. A testsúly eloszlik a matracon, így nem alakulnak ki kellemetlen nyomáspontok, melyek fájdalmat okoznának. A hideghab matrac hipo-allergén, emiatt az allergiások számára kiváló választás. További előnye, hogy még intenzív használat esetén is kevésbé deformálódik, mint más típusok.

Mindhárom matrac típus megtalálható a kanape-shop.hu kínálatában! A webáruházban ezenkívül prémium kanapék, kárpitozott ágy és egyéb bútorok is megvásárolhatók. Ha fontos a minőség, akkor mindenképp érdemes a kanape-shop.hu webáruházat választani!